Hakkımızda

Hakkımızda

İlimhane Uluslararası Öğrenci Derneği

İlimhane Uluslararası Öğrenci Derneği; medeniyetimizin ihya ve inşasını gaye edinen, gelişim ve kalkınmanın ancak eğitimli, yenilikçi, her açıdan donanımlı bir öncü gençlikle olabileceğine inanan bir grup genç tarafından kuruldu.

Derneğimiz, vizyonu ve misyonu çerçevesinde faaliyetlerde bulunmayı; uluslararası öğrenci alanında Türkiye’de ve dünyada faaliyet gösteren resmî ve sivil toplum kurum ve kuruluşlarıyla birlikte çalışmayı; ülkemize gelen uluslararası öğrencilerin sosyoekonomik ihtiyaçlarını karşılamayı, onlara müreffeh bir ortam sağlamayı; onlardan özgün, yenilikçi, nitelikli ve başarılı lider bir gençliğin yetişmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Hedeflerimize ulaşabilmek için birbiriyle bütünleşen ve sağlıklı bir eğitim için ciddi önem arz eden barınma, burs, akademik destek, dil kursu, sosyal aktivite, ayni yardım gibi projelerimiz bulunmaktadır.

Bu projelerin hayata geçirilebilmesi bizlere, sizlere bağlıdır, hayırseverlerin destek ve katkılarına bağlıdır.

Gelin; geleceğimizi birlikte inşa edelim. Gün dayanışma ve yardımlaşma günüdür.

 

Vizyon

Özgün, yenilikçi, nitelikli ve başarılı uluslararası bir lider gençliğin yetişmesinde, ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarıyla söz sahibi bir sivil toplum kuruluşu olmak.

 

Misyon

Eğitim amacıyla ülkemize gelen uluslararası öğrencilerin sosyoekonomik sorunlarını gidermek, misafir öğrencilerimize refah bir ortam sağlayarak; hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı ve topluma karşı sorumluluk duyan; eğitimli, donanımlı ve nitelikli bir uluslararası gençliğin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.